vineri, 4 decembrie 2009

Despre mama disperarii sau apologia prostanacului moscovit

Da! M-am uitat si eu aseara la "Marea dezbatere" a lu' peste oceanic afumat. Numai discutii pe temele date nu au fost, Dictachioru cauta locul in care sa infiga suriul de smenar cu care venise dotat si Prostanacul era inert si incerca raspunsuri de cartier spuse cu accent graseiat de pension.
Cel mai mult mi-au placut galeriile, ai lui Geoana erau cam prea relaxati dar alerti totusi la acele raspunsuri "taioase" si "haioase", la Basescu era preocupare mare, mai ales la Monica Macovei, care din cate am observat traia fiecare fraza, si injura si suduia la Geoana de am crezut ca face spune la gura. Nu stiu daca am sesizat eu bine sau nu, dar primplanurile pe aceasta madama au fost mai dese decat pe Udrea sau Maria si surorile Basescu; facea spectacol cucoana, la fel de partea cealalta facea Maestrul Dinescu, poetul ... il stiti, ala care se ducea pe la Cotroceni pe la Basescu, dar acum e dezamagit si s-a dat de partea cealalta, nu conteaza ca sunt atat de multi fosti comunisti si cadre Secu in partidul ala. Asta conteaza mai putin atunci cand vrei sa platesti tradarea unei credinte impartasite tie la un sprit de vin de un om cunoscut pentru lipsa de cuvant. Cred totusi ca a sarit prea repede si prea voluntar in barca asta.
Eu, personal, vreau sa-i vad lacrimile lui Basescu duminica seara cand va zice "Popor suveran de ce m-ai tradat, ca eu sunt bun si am facut totul pentru tine, mai putin ce am promis acum 5 ani!". Stiu ca dupa ce va pleca va zice "Iarta-i sfinte Jack Daniels ca nu stiu ce fac!". Dar cu toate astea nu inteleg cum ajungem iar sa alegem intre doi cetateni atat de nepotriviti, unul pentru ca are impresia ca statul este el si altul care cade in capcane ca ala care da in gropi.
Va cer un exercitiu de imaginatie: Geoana e ales Presedinte, e invitat la Obama, dar cu 12 ore inainte de a pleca sa isi cunoasca idolul, il suna Putin si il cheama sa se vada in aeroport la Moscova (plateste el kerosenul), si asta se duce, face escala la Moscova si pleaca mai departe. Ce o sa mai zica atunci, ca avea de luat o surpriza de la gumele Turbo pe care o avea Putin dublura? Sau o sa stie toti ca i se da lista cu subiecte de discutat.
Nu zic ca Geoana e sclavul Moscovei, ar fi prea de cacat si asta chiar ne-ar duce 50 de ani in urma, dar cat de corect este din punct de vedere diplomatic sa faci o astfel de miscare? Era cu o seara inainte de marea confruntare, cu SPP-ul dupa el, stia unica tema de campanie a contracandidatului si el se duce la mogul? Mai mult, gasisera si obiectul cu care sa-l stranga de boase pe mogul in persoana lui Popa. It's just stupid.
Trecem mai departe la alti actori, secundari. Antonescu: nici nu a clipit, a ramas fara reactie la intrebarea lui Basescu, chiar daca Geoana se poate intalni cu oricine, mometul ales e prost. Iar un om care face astfel de greseli nu merita un astfel de sprijin. Quintus - de ce? l-a mai si pupat pe prostanac pe obrajori, deci de ce sa faci asta? Apreciez pozitiv prezenta si atitudinea Maiei Morgenstern, Ovidiu Lipan Tandarica, Ilie Nastase.
De partea cealalta, Basescu a fost un pic mai bine pregatit sa muste de unde apuca (bina ca Geoana e mai inalt si nu i-a ajuns la beregata), dar prea haotic - cu intrebari ticluite in avans si nu foarte bine tintite ca timing dar cu efect suficient cat sa mai ia ceva din nehotarati. La sustinatori am remarcat-o deja pe Monica Macovei - nu mai insist, in afara de cativa mai grei, printre care Blaga, Stolo si Videanu, toti ceilalti erau in transa, sugeau pe urechi cuvintele venite din vintrele marelui conducator, cu zambete de drogati, rictusuri de speranta si de groaza ca se poate termina totul sau mai pot exista cu vointa marelui tatuc zeificat. Insist un pic pe familia domnului presedinte. Elena - mai mult SMS-uri si mai putin prezenta, atunci cand totusi era acolo avea o privire sfidatoare ca si sora mai mare Ioana, le putzea tot... Maria Basescu - o doamna, nu era deloc in elementul dansei, nu a aratat totusi ca ar vrea sa se termine mai repede, poate ca in sine savura momentul dificil in care era Base.
Concluzia - un show ieftin, de OTV, moderat de Turcescu care a fost dominat de Basescu, privit prea de sus si prea devreme de Geoana.

Parerile imi apartin, daca nu va convin, nu vreau sa va conving.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opiniile sunt binevenite si apreciate