luni, 7 decembrie 2009

M-a ciuruit ... mama lui de comunist

Dragi tovarasi si pretini,

Fostul om al Romaniei la Anvers in peioada anterevolutionara, domnul Traian Basescu, care nu a avut niciodata nicio legatura cu Securitatea, fostul Secretar de stat in Ministerul Transporturilor in perioada Mineriadelor care ar fi putut sa opresaca trenurile cu care minerii au venit in Bucuresti, este fostul si actualul Presedinte al Romaniei. In confruntarea sa cu fiul unui fost general de Securitate, turist atat la Moscova, cat si acasa la Sorin Ovidiu Vintu, presedintele PSD - domnul Mircea Geoana, serenisimul domn TB a castigat si ne va bucura inimile cu hahaielile caracteristice inca 5 ani, timp in care distrati fiind de prestatiile sale de pe micile ecrane, cei ce au pus umarul la ridicare dumisale in delaul Cotrocenilor ne vor spolia* in continuare fara a fi disturbati.
Este neverosimil cum, dupa atatea dezamagiri: comportamentale, diplomatice, politice, romanii au ales in continuare in fruntea lor un Smenar politic de prima mana. Sa insemne oare ca asta ne reprezinta pe noi ca natie, sa insemne oare ca un pic mai mult de jumatate sunt buni ca au votat cu serenisimul iar restul vom fi ciuruiti asa cum, chiar domnia sa ne-a spus? Pentru mine nu! Omul din fruntea statului nu ma reprezinta, si asta nu ar fi o problema, asta este regula democratica asa cum o inteleg eu, majoritatea, fie ea si 50% +1 decide conducerea, dar serenisimul domn TB nu a facut si nu va face niciun efort de a ma reprezenta, pentru ca pana la urma totul se poate cumpara peste 5 ani, cand fondurile disponibile vor fi si mai mari.
Eu nu ii injur cu patima pe cei care au votat cu TB, asa cum ei o fac impotriva celor care au votat cu MG, democratia presupune confruntarea ideilor fara patima, inseamana unitate in diversitate si mai presus inseamna libertatea de a spune si a te manifesta in conformitate cu parerile si convingerile tale fara sa-ti iei bastoane pe cocoasa sau scuipati in ochi, sau suduieli* fara numar. Asa ca va rog sa imi dati voie sa nu fiu de acord cu un om care intelege sa nu ii reprezinte decat pe cei care l-au votat, un om care a incalcat legea electorala vorbind inainte de ora stabilita prin lege chiar in ziua alegerilor (asta nu schimba rezultatul votului pe care il accept nu cu resemnare ci cu amaraciune), demostrand altfel ca sfidarea este si va fi specifica acestei persoane.
Probabil ca voi continua sa imi traiesc viata ca si inainte, sau poate ca voi pleca, sansele sunt mai mari sa plec pentru ca directia in care se indreapta aceasta corabie din care matelotii sefi tot smulg scanduri, nu este aceeasi pe care eu o doresc pentru mine si pentru familia mea. Voi face totusi ceva pentru toti prietenii pe care ii las in urma, le voi trimite veste de salvare si galeti, vor avea nevoie de galeti ca sa scoata FMI din chila si vestele pentru cand vor accepta esecul.
In ceea ce il priveste pe domnul Mircea Geoana, il felicit pentru ... nimic, pe cei din staff ... la fel, il felicit in schimb pe SOV, a facut ce a trebuit pentru Traian Basescu. Domnului Mircea Geoana, numai de bine, poate acest moment va marca o maturizare politica sau poate nu, s-a demonstrat ca partidul nu poate face totul, e nevoie si de un candidat.
Pe Crin il felicit cu amaraciunea ca nu voi mai fi aici si cu speranta ca nu se va alatura celor care au vrut sa distruga PNL.
Serenisimului Presedinte al Romaniei ii urez multe succesuri in a-si plati datoriile fata de cei care l-au sprijinit, celor care l-au votat le urez sa aiba spinari tari pentru ca ei ii vor duce in carca pe deal, la Cotroceni, sa-si ia premiile, iar mie si celor ce imi impartasesc parerile le urez sa tina in continuare capul sus si sa spuna NU oricarui fel de manelism, fie el politic, muzical, comportamental sau de orice alta natura.

*Pentru ca citesc probabil si sustinatori ai lui TB -
- Suduiálă, suduiéli, s.f. 1. (înv. și reg.) înjurătură, insultă. 2. (reg.) mustrare, certare, dojenire.
- SPOLIÁ, spoliéz, vb. I. Tranz. (Livr.) A lua cuiva (în mod abuziv sau prin înșelăciune) averea sau, p. ext., a lipsi pe cineva de drepturi, de libertăți etc.; a prăda, a jefui. [Pr.: -li-a] – Din fr. spolier.

Un comentariu:

Opiniile sunt binevenite si apreciate