marți, 8 decembrie 2009

Primele efecte pentru poporul suveran ale alegerii serenisimului Traian Basescu


- Bursa creste negativ azi cu 5%;
- Leul scade frenetic fiind oprit prin interventia BNR, si readus la normal - oarecum - de la 4,201 se dusese in 4,25 si adus prin eforturi sub 4,22;
- Agentia de evaluare Moody's ia in calcul retrogadarea raitingul-ului economic al Tarii lui Basescu de la "stabil" la "negativ"; acesta este unul dintre scenarii in cazul in care criza politica continua si nu se reia acordul cu FMI in primul trimestru - ceea ce unii stiu ca asta se va intampla.

Poate toate aste sunt doar "UN TRUCAJ ORDINAR"

Continuam cu presa straina care spune in mare ca va continua criza politica, ceea ce va tine departe FMI si UE si continurea acordului, lucru care va aduce inceperea platilor la datoria deja periculos de mare a Tarii lui Basescu. Exista rezerve in aprecierile presei starine datorate lipsei de predictibilitate atat in plan politic cat si economic, exprimarile continand foarte des "probabil".
Ceea ce imi e greu sa inteleg este de ce niste oameni care se informeaza despre mersul economiei din "Ziarul Financiar", "Wall Street", "The Money Channel", publicatii unde s-au prezentat reactiile probabile in cazul alegerii lui Basescu si Geoana, au putut sa voteze cu Basescu! Ah, am uitat, e vorba de moguli, mogulii care au influenta si la BBC si la CNN si la Associeted Press, AFP, la Moody's. Asa e, toate astea nu sunt decat un plan viclean, o conspiratie in care sunt implicate prestigioase institutii vazute acolo de unde sunt ca stalpi ai democratiei, vor toti sa disparem, sa ne cumpere, sa ne scada valoarea de piata ca sa dea putini bani pe noi ... asta vor nu? Niste nenorociti ... ce trucaje ordinare, doar economia a crescut sub carmuirea competenta a domnului Videanu ... asa este, asta s-a intamplat si astia nu vad asta. NOI NU NE VINDEM TARA!
Cum, cum s-a intamplat asta? s-au imprumutat 37 mld de euro anul asta. Unde sunt banii astia? Urlau de deficitul lasat de Tariceanu, era de 6,7 mld! De ce nu au usurat sectorul bugetar? De ce au omorat economia reala cu impozitul forfetar? oamenii aia raportau zero sau foarte putin dar plateau TVA si CAS.
Dar pana la urma de ce sa ma atac atat de mult pe treaba asta? Eu sunt roman si nu fac parte din Tara lui Basescu.

PS imi cer scuze pentru aceste "trucaje ordinare".
PPS e doar a doua zi, asteptam si restul valului!

Un comentariu:

Opiniile sunt binevenite si apreciate